Міжнародний аеропорт "Ужгород" повноцінно запрацює до кінця 2021 року

Вже цього року авіакомпанії зможуть здійснювати посадку на летовищі Ужгорода
Міжнародний аеропорт "Ужгород" повноцінно запрацює до кінця 2021 року
Аеропорт “Ужгород” (Фото: Мінінфраструктури)
28 Травня 2021, 20:14
читать на русском

Україна відновлює повноцінну роботу Міжнародного аеропорту "Ужгород".

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Вже з 9 вересня 2021 року наберуть чинність зміни в аеронавігаційному просторі Словаччини, управління частиною якого буде делеговано Україні, - йдеться у повідомленні.

Це означатиме, що вже цього року авіакомпанії зможуть здійснювати посадку на летовищі Ужгорода за аеронавігаційними приладами.

Зазначимо, що 5 червня 2021 року вступає у дію Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Словацької Республіки про визначення умов використання визначеної частини повітряного простору Словаччини у зв’язку з наданням послуг з обслуговування повітряного руху призначеним українським провайдером аеронавігаційного обслуговування у Міжнародному аеропорту "Ужгород".

Також вже підготовлено публікацію щодо делегування повітряного простору Словаччини під управління Української сторони, а також зафіксовано дату вступу в дію цих змін з 9 вересня 2021 року.

Нагадаємо, що у червні Українська авіакомпанія Windrose ("Роза вітрів") розпочне виконувати рейси за маршрутами Київ-Ужгород-Київ, Київ-Чернівці-Київ та Київ-Кривий Ріг-Київ.

Читайте також

1