Морили голодом та били: На Рівненщині секта утримувала в неволі алко та наркозалежних

Рідні хворих платили за їх утримання в центрах до 12 тисяч грн щомісяця
28 Січня, 15:16 347

У Рівненській та Тернопільській областях група осіб, яка називала себе церквою, утримувала в неволі і катувала людей, хворих на алкоголізм і наркоманію.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

Відомо, що організатор секти під виглядом реабілітації хворих від наркотичної та алкогольної залежностей організував функціонування закритих закладів, в яких примусово утримував таких людей. Деяких до закладу здавали родичі, деяких хворих члени банди викрадали.

До своєї діяльності він залучив 21 особу. Всі учасники групи – парафіяни однієї з церков, а організатор називав себе її пастором. Всередині групи діяла стійка ієрархія, з чітким розподілом функцій учасників. Загалом в орендованих приватних будинках вони облаштували 6 таких "реабілітаційних центрів" на Рівненщині та один на Тернопільщині.

Заклади були організовані як гуртожитки з ґратами на вікнах, контролем телефонних дзвінків та побачень з рідними, жорсткими правилами поведінки та неповноцінним харчуванням. За непокору хворих били. Рідні нарко- та алкозалежних за утримання їх в "центрах" платили від 3 до 12 тисяч грн щомісяця.

Усіх 22 членів секти судитимуть за примусове позбавлення людей волі, викрадання, знущання і катування.

Читайте також

Нагадаємо, поліціянти у Харкові після перевірки умов проживання малолітніх дітей у багатодітній родині забрали від матері двох її дочок та сина. Дітей госпіталізували.

Місцевий активіст та блогер Євген Зуб опублікував на своїй сторінці в Instagram відео, зняте під час відвідування квартири молодої мами та бабусі дітей. За його словами, у цій родині розводили собак для того, щоб їсти їх і годувати ними дітей.