Масштабна пожежа у Харкові: сусіди заявляють, що стареньких людей били та знущались з них

Поліція знала про це
Важливо
Масштабна пожежа у Харкові: сусіди заявляють, що стареньких людей били та знущались з них
Пожежа у Харкові Фото: facebook.com/police.kharkov
22 Січня 2021, 13:40
читать на русском

Місцеві жителі та сусіди харківського будинку для літніх людей, у якому 21 січня спалахнула пожежа і загинуло 15 осіб, розповіли, що стареньких людей у пансіонаті били та знущались з них.

Про це йдеться у випуску ТСН.

Я ж кажу, збирала і шприци, і голки, і сміття, і записки, в яких люди просили зателефонувати родичам, що нас тут б'ють, - розповідає сусідка закладу.

Інші сусіди також підтверджують побиття літніх людей, а також зазначають, що поліція про цей нелегальний будинок знала, проте жодного розслідування так і не розпочала.

Я ввечері вийшла гуляти і на зустріч йшла бабуся, за 85 років. В одній нічній сорочці, без рукавів, взута в якісь шльопанці. У неї синець під оком. Ось як вони там добре жили. Викликали ж поліцію, швидки приїжджали. Чому ж поліція не склала протокол і не почала розслідування. Може бути, цієї трагедії і не було б, - розповіла літня жінка.

Читайте також

Нагадаємо, що 21 січня о 15.03 у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, на другому поверсі виникла пожежа. Внаслідок цього 15 людей загинули, ще п‘ять людей госпіталізували.

Тим часом правоохоронці затримали чотирьох людей, причетних до організації приватного будинку для літніх людей в Харкові.

Більше читайте у нашому матеріалі: 15 жертв пожежі у Харкові: хто відповість за страшну смерть літніх людей та що відомо

1