Сміття до стелі та собаки на вечерю: у Харкові забрали дітей у багатодітної матері

Матері, яка тримала дітей у нелюдських умовах, загрожує до п'яти років тюрми
Сміття до стелі та собаки на вечерю: у Харкові забрали дітей у багатодітної матері
У квартирі, де жили діти, таргани бігали по стелі та стінам Фото: Нацполіція
28 Січня 2021, 06:27
читать на русском

Поліціянти у Харкові після перевірки умов проживання малолітніх дітей у багатодітній родині забрали від матері двох її дочок та сина. Дітей госпіталізували.

Як повідомили правоохоронці, 21 січня вони отримали повідомлення, що у квартирі на другому поверсі будинку по вулиці Римарській плачуть та кличуть на допомогу діти. Заявник повідомив, що потрапити до вказаної квартири він не зміг через завали сміття в під’їзді.

Правоохоронці з’ясували, що у вказаній квартирі мешкають 57 та 30-річні жінки та троє дітей 2, 6 і 11 років. Щодо 11-річної дівчини - до поліції надходили листи з Управління освіти Шевченківського району м. Харкова про те, що дитина не ходить до школи. Також надходила інформація зі служби у справах дітей про вказану сім’ю, діти якої опинились у складних життєвих обставинах, - розповіли у поліції.

За словами начальника сектору ювенальної превенції Харківського районного управління поліції №3 Богдана Папаліна, під час виїзду до вказаної адреси встановлено, що у квартирі відсутнє водопостачання та водовідведення.

Читайте також

Діти мешкали в антисанітарних, небезпечних для життя умовах, сходи від під’їзду до квартири завалені сміттям, помешкання кишить тарганами та щурами. Сусіди розказали, що родина утримує п’ятьох собак, яких ніколи не вигулюють на вулиці.

Як розповів інспектор ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області Олександр Сало, про ситуацію повідомили комунальне підприємство "Жилкомсервіс", і комунальники вивезли сміття з квартири.

Того ж дня поліціянти вилучили із сім'ї ще й 11-річну дівчинку (дворічного хлопчика та шестирічну дівчинку поліціянти забрали 26 січня).

На даний час досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі, - зазначається у повідомленні.

Місцевий активіст та блогер Євген Зуб опублікував на своїй сторінці в Instagram відео, зняте під час відвідування квартири молодої мами та бабусі дітей. За його словами, у цій родині розводили собак для того, щоб їсти їх і годувати ними дітей.

Обережно! Відео 18+

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Зуб (@jenya_zub)


Я багато бачив ситуацій з дітьми. Але таке вперше. У центрі міста квартира повністю завалена сміттям, співробітники поліції ледве відчинили двері. Мама, бабуся, діти, 4 собаки какали та пісяли там, де живуть. На вулицю не виходили. Собак убивали у квартирі і їли їх, — написав Зуб.

Він також опублікував відео, на якому сусідка розповіла, що мати знущалася з дітей. Жінка також розповіла, що коли сусіди викликали поліцію, щоб вони забрали дітей з небезпечних умов, то правоохоронці попросту не могли потрапити до квартири через завали сміття.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Зуб (@jenya_zub)

1