МЗС України відреагувало на звинувачення президента Сербії щодо мінування літаків

Сербія досі не приєдналася до санкцій ЄС, накладених проти росії
18 Квітня, 19:52

Президент Сербії Александр Вучич заявив про нібито причетність України та однієї країни Євросоюзу до масового мінування сербських літаків, які здійснювали польоти до РФ. У МЗС України відкинули ці звинувачення, оскільки вони не відповідають дійсності.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі РБК-Україна.

Категорично відкидаємо безпідставні звинувачення президента Сербії. Його заяви про нібито причетність України до повідомлень про мінування літаків сербських авіакомпаній, які здійснюють польоти до РФ, не відповідають дійсності, - заявив він.

Також в українському дипломатичному відомстві висловили розчарування, що Сербія досі не приєдналася до санкцій ЄС, накладених проти росії.

Ніколенко наголосив, що РФ щодня завдає ракетно-бомбових ударів по українських містах, вбиває мирних жителів, руйнує цивільну інфраструктуру. Жорсткі санкції та єдність демократичного світу здатні зупинити цю війну.

Закликаємо Белград стати на сторону правди і повною мірою долучитися до підтримки України та відстоювання цінностей, на яких заснована об‘єднана демократична Європа, - заявив речник.

Нагадаємо, що раніше президент Сербії Олександр Вучич, який має проросійські погляди, запропонував провести переговори РФта України в Белграді. Він нагадав, що раніше столиця його країни вже виступала як майданчик для діалогу з врегулювання міжнародних конфліктів.

Читайте також