Байден готовий ввести персональні санкції проти Путіна

Обмеження чекають на російського президента у разі вторгнення РФ до України
Важливо
Байден готовий ввести персональні санкції проти Путіна
Зустріч Путіна і Байдена у Женеві Фото: скріншот з відео
26 Січня 2022, 10:44
читать на русском

Американський президент Джо Байден пригрозив російському президентові Володимиру Путіну персональними санкціями з боку США за спробу напасти на Україну.

Під час брифінгу у Білому домі Байден сказав, що у разі військової агресії РФ проти України проти російського президента Путіна США можуть запровадити економічні санкції.

На запитання однієї з журналісток, чи може він уявити введення персональних санкцій проти Путіна у разі російського вторгнення, американський президент сказав:

Так. Я можу це собі уявити.

Байден наголосив, що можливе вторгнення матиме величезні наслідки у всьому світі та знову попередив Росію про жорсткі санкції у разі нападу на Україну.

Спілкуючися з представниками ЗМІ, американський лідер зазначив, що у нього "немає наміру" відправляти війська США в Україну. Однак, у найближчій перспективі США можуть перекинути до Східної Європи 8500 американських військовослужбовців, які вже приведені в стан бойової готовності.

Нагадаємо, 7 грудня 2021 року президенти США Джо Байден та Росії Володимир Путін мали кількагодинну відеорозмову.  Американський лідер висловив глибоке занепокоєння США та європейських партнерів щодо військової ескалації Збройних сил Росії, які "оточують Україну".

Зазначається, що Байден "чітко дав зрозуміти, що США та союзники відповідатимуть сильними економічними та іншими заходами у разі ескалації. Він підтвердив підтримку Сполучених Штатів суверенітету та територіальної цілісності України та закликав до деескалації та повернення до дипломатії.

Заступниця Державного секретаря США Вікторія Нуланд, коментуючи розмову президентів Америки та Росії Джо Байдена та Володимира Путіна, заявила: якщо Росія продовжуватиме агресію проти України, Сполучені Штати Америки готові ввести серйозні санкції проти РФ, які ізолюють її та російських громадян від світу.

Нещодавно Байден говорив, що Сполучені Штати Америки готові завдати сильного удару по російській економіці у разі вторгнення до України.

Читайте також

1