Байден пригрозив Росії "руйнівними санкціями" за агресію проти України

Американський президент не вірить, що Путін хоче повномасштабної війни
Головне
Байден пригрозив Росії "руйнівними санкціями" за агресію проти України
Джо Байден. Фото: УНІАН
20 Січня 2022, 10:04
читать на русском

Сполучені Штати Америки готові завдати сильного удару по російській економіці у разі вторгнення до України.

Про це заявив президент США Джо Байден на пресконференції.

За його словами, у разі військової агресії проти України Вашингтон готовий запровадити проти Росії жорсткі економічні санкції, аж до заборони на операції в доларах - навіть якщо цей захід негативно вплине на економіку самих Штатів.

Я хочу дати ясно зрозуміти, що серйозне введення санкцій щодо транзакцій у доларах або інших речей матимуть негативні наслідки також для США, негативні наслідки для світу, руйнівні для Росії, - сказав він.

Байден зазначив, що у разі нападу Росії на Україну, на РФ чекає катастрофа, оскільки США введуть "ніколи не бачені до цього санкції".

Також президент США вважає, що президент Росії Володимир Путін розуміє наслідки можливого вторгнення до України, тому "не хоче будь-якої повноцінної війни".

Він також нагадав, що Україна отримала від США сучасну техніку та оборонне обладнання на суму понад 600 мільйонів доларів. На думку Байдена, це суттєво підвищить вартість для Росії в плані фізичних втрат у разі вторгнення.

Тому, каже Байден, Росія має чіткий вибір: або деескалація та дипломатія, або ж конфронтація та руйнівні наслідки.

Нагадаємо, 7 грудня 2021 року президенти США Джо Байден та Росії Володимир Путін мали кількагодинну відеорозмову.  Американський лідер висловив глибоке занепокоєння США та європейських партнерів щодо військової ескалації Збройних сил Росії, які "оточують Україну".

Зазначається, що Байден "чітко дав зрозуміти, що США та союзники відповідатимуть сильними економічними та іншими заходами у разі ескалації. Він підтвердив підтримку Сполучених Штатів суверенітету та територіальної цілісності України та закликав до деескалації та повернення до дипломатії.

Заступниця Державного секретаря США Вікторія Нуланд, коментуючи розмову президентів Америки та Росії Джо Байдена та Володимира Путіна, заявила: якщо Росія продовжуватиме агресію проти України, Сполучені Штати Америки готові ввести серйозні санкції проти РФ, які ізолюють її та російських громадян від світу.

Читайте також