США готові ізолювати Росію санкціями у разі агресії проти України - Нуланд

В Америці сказали, що чекає на РФ у разі наступу на Україну
Головне
США готові ізолювати Росію санкціями у разі агресії проти України - Нуланд
Прапори Росії і США (фото: picabu)
8 Грудня 2021, 08:31
читать на русском

Якщо Росія продовжуватиме агресію проти України, Сполучені Штати Америки готові ввести серйозні санкції проти РФ, які ізолюють її та російських громадян від світу.

Про це повідомила заступниця Державного секретаря США Вікторія Нуланд, коментуючи розмову президентів Америки та Росії Джо Байдена та Володимира Путіна, передає Укрінформ.

За словами Нуланд, цю тезу доніс Байден Путіну під розмови по відеозв'язку.

Ми чітко дали зрозуміти, що початкові санкції у відповідь на будь-які подальші агресивні дії щодо України будуть надзвичайно серйозними й ізолюють Росії, російський бізнес та росіян, - сказала вона.

Нуланд каже, у США є "план на випадок агресії".

Нагадаємо, що напередодні розмови Байдена та Путіна відбулася розмова українського президента Володимира Зеленського з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном.

У вівторок, 7 грудня, президенти США Джо Байден та Росії Володимир Путін через відеодзвінок мали кількагодинну розмову. Штати висловили стурбованість російськими діями на кордоні з Україною, обговорили кібернетичні та регіональні проблеми.

Американський лідер під час онлайн-розмови висловив глибоке занепокоєння США та європейських партнерів щодо військової ескалації Збройних сил Росії, які "оточують Україну".

Зазначається, що Байден "чітко дав зрозуміти, що США та союзники відповідатимуть сильними економічними та іншими заходами у разі ескалації. Він підтвердив підтримку Сполучених Штатів суверенітету та територіальної цілісності України та закликав до деескалації та повернення до дипломатії.

Читайте також

1