Байден заявив про підготовку коплексу заходів проти Росії на випадок нападу на Україну

До цього питання залучені держсекретар США та радник з безпеки
Байден заявив про підготовку коплексу заходів проти Росії на випадок нападу на Україну
Джо Байден Фото: AFP via Getty images
3 Грудня 2021, 20:28
читать на русском

Білий дім готує комплекс ініціатив проти Російської Федерації на випадок вторгнення російських військ на територію України.

Про це заявив президент США Джо Байден під час брифінгу 3 грудня, що транслювався на YouTube.

Я підтримую постійний контакт з нашими союзниками в Європі і з Україною. Мій держсекретар і радник з безпеки були залучені... І те, що я роблю, це збирати те, що, на мою думку, буде найповнішим і значущим набором ініціатив. Ініціативи, які зроблять дуже важким для Володимира Путіна шлях вперед і зроблять те, що люди побоюються, що він може зробити, - сказав Байден.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Росія може напасти на Україну наприкінці січня 2022 року.

Читайте також