Новий етап бойової підготовки розпочала Росія на Донбасі - розвідка

В окремих напрямках відбувається ротація підрозділів на передових позиціях
Важливо
Новий етап бойової підготовки розпочала Росія на Донбасі - розвідка
Російські військові, військова техніка РФ Фото: facebook.com/mod.mil.rus
3 Грудня 2021, 15:10
читать на русском

Російсько-окупаційні війська почали новий етап оперативної та бойової підготовки на Донбасі з 1 грудня.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

У ЗС РФ, у тому числі в оперативному угрупованні російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях, з 1 грудня розпочато новий період оперативної та бойової підготовки, - йдеться у повідомленні.

Крім цього, окупанти проводять заходи тижня бойової готовності з відпрацюванням питань приведення з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК у вищі ступені бойової готовності. Водночас на окремих напрямках противник здійснює ротацію підрозділів на передових позиціях та проводить інтенсивну підготовку артилерійських і мінометних розрахунків до обстрілів позицій Об’єднаних сил.

Водночас виконання заходів тижня бойової готовності та ротація в оперативному угрупованні російських окупаційних військ контролюються представниками штабу 8 загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також