Росія звозить на Донбас військову техніку та озброєння - розвідка

Окупанти отримали товари залізничним та автомобільним транспортом
Росія звозить на Донбас військову техніку та озброєння - розвідка
Російська військова техніка Фото: facebook.com/mod.mil.rus
30 Листопада 2021, 15:38
читать на русском

Росія продовжує посилювати свої військові позиції на Донбасі та завозити бойову техніку, озброєння, боєприпаси, безпілотники та інші товари військового призначення.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

Зазначається, що командування Збройних сил РФ протягом листопада продовжувало посилювати бойові можливості оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Зокрема, окупанти приховано завозили залізничним і автомобільним транспортом з території РФ до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК бойову техніку, озброєння і боєприпаси, засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні літальні апарати та інше майно військового призначення, - йдеться у повідомленні.

Крім цього, ворог отримав понад 3 тисячі тонн пального, запаси мастил і технічних рідин для експлуатації техніки і озброєння у зимових умовах. Також на окуповані території з Росії прибула партія бойових машин, які були на відновленні та модернізації на російських ремонтних підприємствах.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також

1