Росія розглядає можливість вторгнення в Україну - Кулеба

Путін вважає західні країни слабкими й вразливими
Головне
Росія розглядає можливість вторгнення в Україну - Кулеба
Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
29 Листопада 2021, 20:30
читать на русском

Росія розглядає можливість напасти на Україну і знищити архітектуру безпеки в Європі.

Про це заявив під час брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

У гіршому сценарії (при вторгненні в Україну - ред.) Росія може спробувати підірвати архітектуру безпеки, яка склалася в період після холодної війни в Європі й перекроїти кордони силою, - сказав він.

За його словами, президент РФ Володимир Путін розглядає можливість вторгнення в Україну на тлі того, що Берлін і Париж зараз більше зайняті внутрішніми справами. У Німеччині нещодавно пройшли вибори до парламенту, а у Франції вони відбудуться найближчим часом.

Кулеба також додав, що Путін вважає західні країни слабкими й вразливими, і це дає йому впевненості в намірі змінити баланс сил у світі на свою користь.

Нагадаємо, останнім часом шириться інформація, що Росія стягує війська до українських кордонів. Зокрема, начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала на кордоні з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців. Він каже, що це може свідчити про підготовку Росії до наступу вже цієї зими.

У Росії спростовують інформацію щодо намірів здійснити вторгнення в Україну. Однак Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про нарощування Росією окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також

1