Зеленський очікує від США "скоординованого й дієвого санкційного тиску" на Росію

Україна та США скоординували позиції напередодні переговорів Путіна та Байдена
Важливо
Зеленський очікує від США "скоординованого й дієвого санкційного тиску" на Росію
Зеленський з телефоном Фото: president.gov.ua
7 Грудня 2021, 08:33
читать на русском

Напередодні переговорів президентів США та Росії український президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном.

Як повідомляє пресслужба глави держави, українська та американська сторони скоординували позиції з ключових питань.

Повідомляється, що Зеленський наголосив на безальтернативності процесу мирного врегулювання ситуації на Сході України. Також він поінформував Блінкена про ситуацію на кордонах нашої держави.

Президент подякував за потужну підтримку з боку Сполучених Штатів, які системно привертають увагу світової спільноти до російської військової діяльності поблизу українського кордону та консолідують зусилля демократичних країн з метою недопущення ескалації. Було акцентовано на важливості збереження скоординованого й дієвого санкційного тиску на Російську Федерацію з боку міжнародних партнерів до повного відновлення суверенітету й територіальної цілісності України, - йдеться у повідомленні.

Зеленський домовився з Блінкеном після переговорів між президентами США і Росії провести телефонну розмову з Байденом.

Нагадаємо, у вівторок, 7 грудня, президенти США Джо Байден та Росії Володимир Путін по відеозв'язку обговорять ситуацію біля кордонів України та низку інших тем, зокрема, "просування" НАТО до кордонів РФ та ініціативу президента Росії про гарантії безпеки.

Читайте також