Байден та Путін поговорили у закритому режимі про Україну та кібербезпеку: подробиці

Американський лідер закликав до деескалації та повернення до дипломатії
Головне
Байден та Путін поговорили у закритому режимі про Україну та кібербезпеку: подробиці
Онлайн-зустріч Джо Байдена та Володимира Путіна Фото: twitter.com/WhiteHouse
7 Грудня 2021, 22:12
читать на русском

У вівторок, 7 грудня, президенти США Джо Байден та Росії Володимир Путін провели захищений відеодзвінок. Штати висловили стурбованість російськими діями на кордоні з Україною, обговорили кібернетичні та регіональні проблеми.

Як повідомили у пресслужбі Білого дому, американський лідер під час онлайн-розмови висловив глибоке занепокоєння США та європейських партнерів щодо військової ескалації Збройних сил Росії, які "оточують Україну".

Зазначається, що Байден "чітко дав зрозуміти, що США та союзники відповідатимуть сильними економічними та іншими заходами у разі ескалації. Він підтвердив підтримку Сполучених Штатів суверенітету та територіальної цілісності України та закликав до деескалації та повернення до дипломатії.

У Білому домі наголосили, що президенти обговорили діалог між США та Росією щодо стратегічної стабільності, окремо зупинившись на темі кібербезпеки та захисту від програм-вимагачів.

На Twitter-сторінці Білого дому опублікували фото з онлайн-зустрічі. До переговорів з американської сторони приєдналась ціла команда, зокрема державний секретар Ентоні Блінкен. Своєю чергою Путін був у кабінет один та користувався кнопкою, якою викликав до себе помічників за необхідності.

Відеодзвінок проводився у закритому режимі для ЗМІ та захищеною лінією. Байден перебував у Білому домі, а російський президент - в резиденції в Сочі.

Володимир Путін під час онлайн-зустрічі з Джо Байденом

Володимир Путін під час онлайн-зустрічі з Джо Байденом Фото: Фото: kremlin.ru

Нагадаємо, що напередодні запланованої розмови Байдена та Путіна відбулася розмова українського президента Володимира Зеленського з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном.

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували, чого очікують від розмови президентів США та Росії 7 грудня.

Читайте також