Зеленський очікує, що Байден відповість щодо плану трансформації України

Зокрема щодо оборонного сектора цієї програми трансформації
Головне
Зеленський очікує, що Байден відповість щодо плану трансформації України
Зустріч Байдена і Зеленського Фото: president.gov.ua
21 Вересня 2021, 22:08
читать на русском

Президент Володимир Зеленський очікує, що його американський колега Джо Байдена дасть відповідь щодо Плану трансформації України, який був представлений під час їхньої зустрічі у Вашингтоні.

Про це Зеленський сказав у коментарі телеканалу "Дом".

Ми очікуємо на реакцію від адміністрації Байдена. Ми чекаємо на відповідь, наприклад, щодо оборонного сектора цієї програми трансформації. Ми очікуємо на офіційний приїзд делегації з США на чолі з міністром оборони, очікуємо на цю зустрічі. Я думаю, що вона буде не один день в Україні, і там буде вирішуватися частина цього плану трансформації, - сказав він.

Крім того, Україна також чекає на реакцію від представників бізнесу. А під час нинішнього візиту в Нью-Йорк Зеленський збирається провести кілька важливих зустрічей, присвячених цій темі.

Не так швидко, але, тим не менше, я думаю, що ми в засобах масової інформації з вами чули, можна сказати, деякі сигнали щодо ракетної підтримки України - підтримки нашої ракетної програми. Я маю на увазі щодо "Залізного куполу". Рано ще говорити, але ви чули ці сигнали від Сполучених Штатів Америки, - додав Зеленський.

Нагадаємо, з 30 серпня по 5 вересня тривав візит українського президента до Сполучених Штатів Америки. Під час візиту до Америки Зеленський зустрівся із президентом США Джо Байденом, з очільниками ключових для українсько-американських відносин міністерств. Президенти ухвалили спільну заяву щодо стратегічного партнерства.

Читайте також наш матеріалГроші, нормандський формат та "Північний потік-2": про що говорили Байден та Зеленський 

1