Зеленський представив План трансформації України під час візиту до США

Ключова мета - повне відновлення суверенітету й територіальної цілісності України
Головне
Зеленський представив План трансформації України під час візиту до США
Презентація Плану трансформації України (фото: Офіс Президента України)
1 Вересня 2021, 10:41
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський презентував План трансформації України під час робочого візиту до США.

Про це повідомили в Офісі Президента України. 

Ми маємо чітке бачення, якою має стати Україна через п'ять-десять років. Це амбітний План трансформації нашої держави. Більше справедливості, більше можливостей – будуємо успішну та стійку Україну, - заявив Володимир Зеленський. 

За словами президента, документ A Greater Justice and Opportunity – Building Prosperous and Resilient Ukraine окреслює бачення розбудови України на найближчі роки як "безпекового форпосту, цифрового, інфраструктурного та аграрного хабу".

Також він зауважив, що документ - інструмент для розвитку стратегічного партнерства України зі США в економіці й містить конкретні спільні економічні, інвестиційні проекти.

Як зазначили, план перетворення економіки України визначить амбітні цілі щодо розвитку людського капіталу, забезпечення "зеленої" трансформації та енергетичної безпеки країни.

Закладені в плані понад 80 проектів – це амбітні проекти на загальну суму 277 мільярдів доларів. Вони передбачають фінансування коштом державного бюджету України, а також залучення програм міжнародної допомоги, кредитів, інвестицій, - повідомив Зеленський.

Президент України додав, що в Україні зміцнюється антикорупційна архітектура, зокрема корупціонерів притягають до відповідальності. Також був відкритий ринок землі, ухвалюються закони про підтримку українських та іноземних інвесторів. Проте пріоритетом є верховенство права та реформа судової системи.

Усі ці зміни відбуваються в умовах війни. Безпека залишається ключовим викликом для України. А повне відновлення суверенітету й територіальної цілісності України є ключовою метою, - сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, іністр оборони США Ллойд Остін повідомив, що США ухвалили рішення про виділення додаткової безпекової допомоги Україні в обсязі 60 млн доларів, включно із закупівлею переносних протитанкових ракетних комплексів "Джавелін".

Читайте також

1