США виділять Україні 60 млн доларів безпекової допомоги

Також Штати закуплять протитанкові ракетні комплекси "Джавелін"
Важливо
США виділять Україні 60 млн доларів безпекової допомоги
Українська делегація на чолі з Володимиром Зеленським у США Фото: president.gov.ua
1 Вересня 2021, 10:22
читать на русском

Міністр оборони США Ллойд Остін повідомив, що США ухвалили рішення про виділення додаткової безпекової допомоги Україні в обсязі 60 млн доларів, включно із закупівлею переносних протитанкових ракетних комплексів "Джавелін".

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

При цьому президент України Володимир Зеленський зазначив, що Сполучені Штати є надійним безпековим партнером, і подякував за незмінну підтримку в питаннях надання щорічної безпекової допомоги Україні.

Він додав, що Україна налаштована на реформування української оборонної промисловості та всебічно підтримує корпоратизацію оборонних підприємств.

Своєю чергою Ллойд Остін запевнив, що Штати стоятимуть поруч з Україною, підтримуватимуть її суверенітет і територіальну цілісність, допомагатимуть у протидії російській агресії. Він також висловив підтримку прагнення України до набуття членства в НАТО.

Крім того, Зеленський подякував американській стороні за лікування та реабілітацію українських військових і ветеранів. Він наголосив, що Україна розраховує на підтримку США у розбудові мережі лікувально-реабілітаційних центрів для українських захисників.

Нагадаємо, в оборонному бюджеті США на 2021 фінансовий рік закладено виділення 250 млн доларів на військову допомогу Україні. Військова допомога Україні надається в рамках ініціативи сприяння у сфері безпеки, які підуть на підтримку і допомогу Збройним силам України.

Читайте також