Названа причина перенесення зустрічі Зеленського з Байденом

На графік американського президента вплинула ситуація в Афганістані
Головне
Названа причина перенесення зустрічі Зеленського з Байденом
Прапор США Фото: Todd Trapani з Pexels
30 Серпня 2021, 08:03
читать на русском

В Офісі президента прокоментували перенесення зустрічі українського та американського президентів у США.

У коментарі РБК-Україна радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що перенесення Володимира Зеленського і Джо Байдена пов'язане з ситуацією в Афганістані.

Ситуація абсолютно прозора і легко з'ясовна. Рішення про зустріч президентів 1 вересня, а не 31 серпня абсолютно протокольне і пояснюється, зокрема, і тим, що це і останній день евакуаційних процедур з Афганістану, - сказав він.

Він зазначив, що зустріч вирішили перенести для того, щоб ситуація в Афганістані не стала на заваді для переговорів лідерів України та США.

Нагадаємо, 21 липня Білий дім оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що президента України запрошують з офіційним візитом до США 30 серпня, а не в липні, як очікувалося раніше.

19 серпня стало відомо, що дату зустрічі президентів України та Сполучених Штатів перенесли на день пізніше - вона відбудеться 31 серпня.

28 серпня президент США Джо Байден підписав розпорядження про виділення Україні 60 млн доларів фінансової допомоги. Цього ж дня в адміністрації президента Байдена підтвердили візит президента України до Білого дому.

29 серпня у Білому Домі заявили, що зустріч перенесли втретє - на 1 вересня 2021 року.

Читайте також

1