Зустріч Байдена та Зеленського перенесли вдруге: на яку дату

Президенти США та України зустрінуться на день пізніше
Головне
Зустріч Байдена та Зеленського перенесли вдруге: на яку дату
Білий Дім у Вашингтоні Фото: УНІАН
19 Серпня 2021, 11:29
читать на русском

Зустріч президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джозефа Байдена, яка була запланована на 30 серпня, перенесли на день пізніше - вона відбудеться 31 серпня.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За його словами, зустріч перенесли через "розширення елементів програми візиту".

У зв’язку з розширенням елементів програми візиту зустріч глав держав України та США, президентів Байдена і президента Зеленського відбудеться 31 серпня. Ми домовилися зі Сполученими Штатами про перенесення цієї дати на день, - сказав міністр (досьє Кулеби).

Кулеба каже, що перенесенню зустрічі сприяло і те, що формат переговорів президентів став розширеним і передбачатиме зустріч не тільки делегатів, а й у форматі віч-на-віч.

Також міністр зазначив, що Зеленський у США відвідає Вашингтон і штат Каліфорнія, щоб створити нові можливості "для взаємодії США та України і залучень нових американських інвестицій в українську економіку".

Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Байден запросив президента України Зеленського цього літа відвідати Білий дім.

21 липня Білий дім оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що президента України запрошують з офіційним візитом до США 30 серпня, а не в липні, як очікувалося раніше.

Читайте також

1