Білий дім оголосив дату візиту Зеленського до США

Байден очікує зеленського 30 серпня
Головне
Білий дім оголосив дату візиту Зеленського до США
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
21 Липня 2021, 20:09
читать на русском

Білий дім оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що президента України Володимира Зеленського запрошують з офіційним візитом до США 30 серпня, а не в липні, як очікувалося раніше.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

Президент Байден з нетерпінням очікує можливості вітати президента України Володимира Зеленського в Білому домі 30 серпня 2021 року, - йдеться в повідомленні.

У Білому домі зазначили, що візит підтвердить непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України в період безперервної агресії Росії на Донбасі і в Криму.

Цей візит підтвердить нашу тісну співпрацю в галузі енергетичної безпеки, а також нашу підтримку зусиль президента Зеленського щодо боротьби з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої на наших спільних демократичних цінностях, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Байден запросив президента України Зеленського цього літа відвідати Білий дім.

16 липня, коментуючи візит Зеленського до США прессекретар глави держави Сергій Никифоров зазначив, що нині всі узгодження перебувають на фінальній стадії і найближчим часом будуть озвучені дата й програма.

Читайте також