Зеленський не поїде до США у липні – ЗМІ

Візит до Вашингтона можуть перенести на серпень
Головне
Зеленський не поїде до США у липні – ЗМІ
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
17 Липня 2021, 17:20
читать на русском

Офіційний візит президента України Володимира Зеленського до США може відбутися не в липні, а в серпні до річниці Незалежності України.

Про це пише видання Дзеркало тижня з посиланням на джерела в Офісі президента.

Як свідчать наші джерела, ще після першого телефонного спілкування глави ОПУ Єрмака (досьє Андрія Єрмака) з заступником держсекретаря Вікторією Нуланд в червні сторони тричі узгоджували тексти своїх повідомлень (пам'ятаючи про конфуз Банкової, де невірно передали сенс бесіди Зеленського (досьє Володимира Зеленського) з Байденом на сайті президента України і приписати главі Білого дому підтримку надання Україна ПДЧ у НАТО). Під час цих погоджень, за словами джерел, американська сторона викреслила слово "липневий" з українського повідомлення, в якому говорилося, що Єрмак і Нуланд обговорювали майбутній візит президента України в США, - йдеться у матеріалі.

Нині, за інформацією видання, Вашингтон пропонує Києву провести цей візит в кінці серпня (але до Дня Незалежності України), що викликає крайнє незадоволення української сторони.

Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Байден запросив президента України Зеленського цього літа відвідати Білий дім.

Учора, 16 липня, коментуючи візит Зеленського до США прессекретар глави держави Сергій Никифоров зазначив, що нині всі узгодження перебувають на фінальній стадії і найближчим часом будуть озвучені дата й програма.

Читайте також

1