Байден і Меркель не зробили конкретних кроків, аби зупинити "Північний потік-2" - ОП

В Офісі президента сподіваються, що Меркель і Байден активніше підтримуватимуть Україну
Головне
Байден і Меркель не зробили конкретних кроків, аби зупинити "Північний потік-2" - ОП
Сергій Никифоров (Фото: Офіс президента)
17 Липня 2021, 10:19
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вітає зусилля Президента США Джо Байдена та Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель із врегулювання кризи, яка утворюється через реалізацію проєкту "Північний потік – 2", проте відзначає відсутність конкретних кроків з протидії загрозам від запуску цього трубопроводу.

Про це заявив прессекретар президента України Сергій Никифоров на брифінгу.

Ми вдячні їм за відданість територіальній цілісності України, за підтримку суверенітету, за їхні заяви, що не можна дозволити Росії використовувати "Північний потік – 2" як зброю, і що Україна навіть по завершенні дії чинного контракту на транзит газу має залишатися транзитною стороною. Щоправда, ми не почули найцікавішого: як саме сторони намагатимуться це забезпечувати. Конкретики, якої вимагає президент Зеленський (досьє Володимира Зеленського), ми не почули, – зазначив Никифоров.

Речник нагадав, що Байден та Меркель підписали спільну декларацію, у якій пообіцяли захищати "права та гідність усіх людей та протистояти несправедливості та нерівності скрізь, де це відбудеться".

Президент України сподівається, що саме так це й буде. І що найпотужніша країна світу та найпотужніша країна Європи залишаться вірними своїм деклараціям, своїм зобов’язанням і принципам. І вони не проміняють їх на якісь короткотривалі комерційні інтереси, – додав Никифоров (досьє Сергія Никифорова).

Щодо візиту Зеленського до США, прессекретар зазначив, що нині всі узгодження перебувають на фінальній стадії і найближчим часом будуть озвучені дата й програма.

Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Байден запросив президента України Зеленського цього літа відвідати Білий дім.

Читайте також

1