"Північний потік-2" - США ввели додаткові санкції

США розширили санкції проти російського проєкту газопроводу "Північний потік-2"
"Північний потік-2" - США ввели додаткові санкції
Північний потік (фото з відкритих джерел)
20 Жовтня 2020, 17:04
читать на русском

Державний департамент США розширив обмежувальні заходи щодо проєкту газопроводу "Північний потік-2", з метою не дати завершити його будівництво.

Про це повідомляє газета The Wall Street Journal із посиланням на директиву Держдепу.

Державний департамент розширив спектр санкцій проти незавершеного і підтримуваного Росією газопроводу, який розглядають як джерело напруженості між Німеччиною, Росією та США, - пише видання.

Згідно з документом, обмежувальні заходи будуть застосовуватися і до компаній, які будуть надавати послуги або фінансування "для модернізації або установки обладнання" на кораблі, які можуть бути задіяні в проєкті.

Читайте також

Як повідомляє Dow Jones, держдепартамент США закликає Росію, головного учасника проєкту, "перестати використовувати свої енергетичні ресурси в примусових цілях".

Нагадаємо, що у грудні 2019 року команда очільника Білого дому Дональда Трампа ввела обмеження проти компаній, що беруть участь в реалізації "Північного потоку-2". Саме через це рішення Штатів реалізацію проєкту пригальмували. Білий дім продовжує чинити тиск на компанії Європейського Союзу, які беруть участь в будівництві газопроводу. До прикладу, представники Сенату США зажадали від оператора порту Мукран припинити підтримувати проєкт, пригрозивши фінансовим крахом.

1