Сенат США підтримав оборонний бюджет, де Україні виділять 250 млн доларів

Оборонний бюджет на 2021 рік підтримали 75 членів
Головне
Сенат США підтримав оборонний бюджет, де Україні виділять 250 млн доларів
Збройні сили України (фото: з відкритих джерел)
11 Грудня 2020, 22:05
читать на русском

Сенат Сполучених Штатів підтримав законопроєкт про оборонний бюджет на фінансовий 2021 рік, у якому виділять 250 млн доларів на військову допомогу Україні.

Про це повідомляє Reuters.

Оборонний бюджет на 2021 рік підтримали 75 членів Сенату.

Раніше Палата представників Конгресу США схвалила надання Україні військової допомоги в розмірі 250 мільйонів доларів в рамках військового бюджету США на 2021 фінансовий рік.

Військова допомога Україні надається в рамках ініціативи сприяння у сфері безпеки, які підуть на підтримку і допомогу Збройним силам України.

Крім того, законопроєкт містить положення про посилення санкцій проти російських трубопровідних проєктів "Північний потік-2" і "Турецький потік".

Читайте також

Нагадаємо, що 6 жовтня Європейська комісія та український уряд підписали три угоди, які передбачають виділення Україні 60 млн євро.

  • Угода про фінансування заходу "Програма ЄС "Міцні регіони" передбачає внесок ЄС на суму 30 млн євро. Кошти мають сприяти збільшенню соціального капіталу в уразливих регіонах шляхом допомоги місцевим органам влади щодо реагування на наслідки пандемії COVID-19.
  • Угода про фінансування заходу "Механізм розвитку громадянського суспільства України" передбачає виділення 20 млн євро для зміцнення демократії.
  • В рамках третьої угоди про фінансування заходу "Кліматичний пакет для стабільної економіки: (CASE) в Україні" з боку ЄС буде виділено 10 млн євро.