Євросоюз виділить Україні 60 млн євро

Підписано три угоди між ЄС та українським урядом
Головне
Євросоюз виділить Україні 60 млн євро
Фото: Європейська правда
6 Жовтня 2020, 19:51
читать на русском

Європейська комісія та український уряд підписали три угоди, які передбачають виділення Україні 60 млн євро.

Церемонія підписання відбулася в Брюсселі в рамках саміту Україна-ЄС, повідомляє "Європейська правда".

  • Угода про фінансування заходу "Програма ЄС "Міцні регіони" передбачає внесок ЄС на суму 30 млн євро. Кошти мають сприяти збільшенню соціального капіталу в уразливих регіонах шляхом допомоги місцевим органам влади щодо реагування на наслідки пандемії COVID-19.
  • Угода про фінансування заходу "Механізм розвитку громадянського суспільства України" передбачає виділення 20 млн євро для зміцнення демократії.
  • В рамках третьої угоди про фінансування заходу "Кліматичний пакет для стабільної економіки: (CASE) в Україні" з боку ЄС буде виділено 10 млн євро.

У Брюсселі сьогодні розпочався саміт Україна-ЄС. На ньому обговорюють ситуацію на Сході, повернення Криму, реформи в Україні та пандемія коронавірусу.

Читайте також

Цей захід став першим від початку пандемії двостороннім самітом у Брюсселі, що відбувається наживо. Участь у ньому бере голова Європейської ради Шарль Мішель. Долучився також і голова європейської дипломатії Жозеп Боррель. Україну представляє президент Володимир Зеленський.

14 вересня повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Меморандуму та Кредитної угоди між Україною та Європейським Союзом, який передбачає отримання макрофінансової допомоги ЄС у сумі до 1,2 млрд євро.

Україна отримає другий кредитний транш, якщо виконає всі умови, які будуть обговорюватися на саміті Україна - ЄС у жовтні.