Меморандум ЄС та України про отримання 1,2 млрд євро: Зеленський підписав закон

Тепер Україні зможе отримати фінансову допомогу від ЄС
Меморандум ЄС та України про отримання 1,2 млрд євро: Зеленський підписав закон
Володимир Зеленський (фото: Офіс президента)
14 Вересня 2020, 16:38
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Меморандуму та Кредитної угоди між Україною та Європейським Союзом, який передбачає отримання макрофінансової допомоги ЄС у сумі до 1,2 млрд євро. Про це повідомляє сайт президента.

Коли положення Меморандуму та цієї Угоди залучить додатковий кредитний ресурс Євросоюзу, його спрямують, щоб підтримати макроекономічну стабільність, платіжний баланс та реалізацію реформ у державі. Виплата коштів буде здійснюватися двома траншами - кожен по 600 млн євро.

Згідно з Меморандумом, будуть визначені загальні передумови для виділення коштів та окреслені заходи для реалізації структурних реформ, щоб отримати другий транш.

"Передбачені заходи стосуються медичних закупівель, податкової та митної реформ, функціонування судової системи, державного управління, корпоративного управління для державних підприємств, функціонування ринку газу", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, Україна та ЄС 23 липня уклали Меморандум та Кредитну угоду.

Україна, відповідно до умов Меморандуму, зобов`язалася провести конкурсний відбір на посади керівників Державної податкової і Митної служб після закінчення карантину, ліквідувати Державну фіскальну службу і прийняти в першому читанні проєкт закону про створення нового агентства для розслідування серйозних економічних і фінансових злочинів.