Світовий банк виділить Україні 100 млн дол. на закупівлю вакцини від COVID-19

Також дадуть кошти на ремонт у медичних установах
Головне
Світовий банк виділить Україні 100 млн дол. на закупівлю вакцини від COVID-19
Світовий банк (фото з відкритих джерел)
26 Листопада 2020, 12:04
читать на русском

Світовий банк разом із Міністерством охорони здоров'я України готує проєкт із закупівлі вакцин від COVID-19 на суму близько 100 мільйонів доларів.

Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова під час брифінгу.

МОЗ спільно зі Світовим банком запускає проєкт вартістю близько 100 млн. доларів. Ми відпрацьовуємо всі документи. В першу чергу ці кошти будуть спрямовані на закупівлю вакцин від COVID-19, а також діагностичного і лабораторного обладнання для медустанов, - розповіла вона.

Читайте також

Шаталова перерахувала проєкти, які вже реалізовуються на кошти від установи - це контакт-центр МОЗ, а також "Покращення охорони здоров'я на службі у людей" вартістю близько 215 мільйонів доларів.

У Вінниці, наприклад, будується новий лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології, до того ж за кошти Світового банку закуплять обладнання, і центр повністю облаштують. На Волині будуються 28 нових повністю укомплектованих амбулаторій, в Дніпропетровській області це реконструкція відділень"екстренки", діагностичних відділень 32 амбулаторій сімейної практики і закупівля медобладнання, - заявила вона.

За словами Шаталової, у Львівській області створили шість міжрайонних центрів для скринінгу онкології і онкопревенції. Для Полтавської області закупили велику кількість кардіологічного обладнання, обладнали 35 автомобілів для збору аналізів.

Загалом Світовий банк спільно з Міністерством охорони здоров'я реалізував повноцінно реконструкцію 102 амбулаторій сімейної практики, з них 91 вже ввели в експлуатацію, - підсумувала заступниця міністра.

Читайте також

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розроблена Оксфордським університетом і компанією AstraZeneca вакцина від COVID-19 буде більш доступна для бідних країн, ніж вакцини інших компаній. Зокрема, вона менш вимоглива до умов зберігання і буде значно дешевшою.

Своєю чергою, лікарі закликали попереджати людей про те, що введення вакцини від COVID-19 може супроводжуватися настанням легких "грипозних" симптомів.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Топ-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться

1