Зеленський розкрив деталі свого візиту до США

У президента на 31 серпня заплановано вісім зустрічей
Головне
Зеленський розкрив деталі свого візиту до США
Прапор США Фото: facebook.com/ukr.embassy.usa
31 Серпня 2021, 11:11
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Сполучених Штатів Америки. Разом із главою держави до США полетіла і його дружина Олена Зеленська.

ТСН.Ранок повідомляє, що сам президент і вся українська делегація зупинилися у п'ятизірковому готелі Hay-Adams, який розташований буквально через дорогу від Білого дому.

У вівторок у президента заплановано вісім зустрічей. Перша з них відбудеться в Міністерстві енергетики, потім зустріч з представниками Міноборони США.

В цілому три оборонні угоди повинні бути. Також важливі речі щодо економічних домовленостей. Буде великий диспут щодо "Північного потоку". Повинна бути енергетична угода і домовленості. Я кажу: повинна бути, тому що диявол - в деталях. Треба почекати трішечки, - розповів президент.

Повідомляється, що у дружини президента (досьє Олени Зеленської) в США своя окрема програма.

Відкриватися будуть важливі аудіогіди для нашої державної мови. Український дім ми відкриємо нарешті у Вашингтоні. В the Capital of the USA буде наш Український дім - дуже крутий, - розповів Зеленський.

Щодо зустрічі із президентом Америки (досьє Джо Байдена), то вона відбудеться 1 вересня. Заплановане спілкування віч-на-віч. За результатами президенти оприлюднять спільну заяву.

Нагадаємо, українська делегація на чолі з президентом Зеленським вилетіла до США 30 серпня, а повернеться у неділю, 5 вересня.

За даними українського посольства у США, президент Зеленський під час візиту до Америки планує зустрітися із президентом США Джо Байденом, з очільниками ключових для українсько-американських відносин міністерств. Також у президента заплановані дві важливі публічні презентації для представників медіа, громадськості та інформаційно-аналітичних центрів.

Крім того, заплановане відкриття Українського Дому, а також відвідання знакових для відносин України та США місць Вашингтона. Після Вашингтону Зеленський має намір відвідати Каліфорнію.

Омбудсман Людмила Денісова повідомила, що Володимир Зеленський під час зустрічі представить американському колезі Джо Байдену списки полонених і зниклих безвісти українців на Донбасі та в окупованому Криму.

Читайте також

1