Маркарова розповіла про графік Зеленського у США

Два дні президент перебуватиме у Вашингтоні, а потім поїде до Каліфорнії
Важливо
Маркарова розповіла про графік Зеленського у США
Прапор США Фото: facebook.com/ukr.embassy.usa
30 Серпня 2021, 09:09
читать на русском

Посольство України у США та команда Офісу президента закінчують підготовку візиту президента Володимира Зеленського до США.

Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова у Фейсбуці.

Ми з командою посольства та Офісом президента вийшли на фінішну пряму підготовки дуже насиченого візиту президента до США, - написала вона.

За інформацією Маркарової, у Вашингтоні Володимир Зеленський  перебуватиме два дні - 31 серпня та 1 вересня, потім у нього запланована поїздка до Каліфорнії.

З уже запланованого в Вашінгтоні - зустріч президентів України та США у Білому Домі, основні складові цієї зустрічі уже розплановані та узгоджені обома сторонами, зустрічі з очільниками ключових для українсько-американських відносин міністерств, а також дві важливі публічні презентації від президента та першої леді для представників медіа, громадськості та інформаційно-аналітичних центрів. Крім того, заплановане відкриття Українського Дому, а також відвідання знакових для відносин України та США місць Вашингтона, - розповіла посол.

Нагадаємо, 21 липня Білий дім оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що президента України запрошують з офіційним візитом до США 30 серпня, а не в липні, як очікувалося раніше.

19 серпня стало відомо, що дату зустрічі президентів України та Сполучених Штатів перенесли на день пізніше - вона відбудеться 31 серпня.

28 серпня президент США Джо Байден підписав розпорядження про виділення Україні 60 млн доларів фінансової допомоги. Цього ж дня в адміністрації президента Байдена підтвердили візит президента України до Білого дому.

29 серпня у Білому Домі заявили, що зустріч перенесли втретє - на 1 вересня 2021 року. В офісі президента заявили, що перенесення дати зустрічі Зеленського та Байдена пов'язане із ситуацією в Афганістані.

Читайте також

1