Володимир та Олена Зеленські прибули до США

Президент проведе низку зустрічей з американськими високопосадовцями
Володимир та Олена Зеленські прибули до США
Візит подружжя Зеленських до США Фото: president.gov.ua
31 Серпня 2021, 08:00
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська прибули до Вашингтона.

Як повідомляє пресслужба глави держави, у межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки на запрошення президента США Джозефа Байдена, український президент проведе низку важливих зустрічей з американськими високопосадовцями.

Планується, що представники України та США підпишуть низку документів.

На порядку денному візиту – зустріч лідерів двох країн 1 вересня у форматі віч-на-віч та в розширеному складі делегацій.

Програма візиту української делегації до Америки розрахована на декілька днів і охопить низку міст на Східному та Західному узбережжях США.

30 серпня український омбудсман з прав людини Людмила Денісова повідомила, що Володимир Зеленський під час зустрічі представить американському колезі Джо Байдену списки полонених і зниклих безвісти українців на Донбасі та в окупованому Криму.

Нагадаємо, 21 липня Білий дім оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що президента України запрошують з офіційним візитом до США 30 серпня, а не в липні, як очікувалося раніше.

19 серпня стало відомо, що дату зустрічі президентів України та Сполучених Штатів перенесли на день пізніше - вона відбудеться 31 серпня.

28 серпня президент США Джо Байден підписав розпорядження про виділення Україні 60 млн доларів фінансової допомоги. Цього ж дня в адміністрації президента Байдена підтвердили візит президента України до Білого дому.

29 серпня у Білому Домі заявили, що зустріч перенесли втретє - на 1 вересня 2021 року. В офісі президента заявили, що перенесення дати зустрічі Зеленського та Байдена пов'язане із ситуацією в Афганістані.

Читайте також

1