МЗС України відреагувало на звинувачення президента Сербії щодо мінування літаків

Сербія досі не приєдналася до санкцій ЄС, накладених проти росії
МЗС України відреагувало на звинувачення президента Сербії щодо мінування літаків
Александр Вучич / Фото: EPA
18 Квітня 2022, 19:52
читать на русском

Президент Сербії Александр Вучич заявив про нібито причетність України та однієї країни Євросоюзу до масового мінування сербських літаків, які здійснювали польоти до РФ. У МЗС України відкинули ці звинувачення, оскільки вони не відповідають дійсності.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі РБК-Україна.

Категорично відкидаємо безпідставні звинувачення президента Сербії. Його заяви про нібито причетність України до повідомлень про мінування літаків сербських авіакомпаній, які здійснюють польоти до РФ, не відповідають дійсності, - заявив він.

Також в українському дипломатичному відомстві висловили розчарування, що Сербія досі не приєдналася до санкцій ЄС, накладених проти росії.

Ніколенко наголосив, що РФ щодня завдає ракетно-бомбових ударів по українських містах, вбиває мирних жителів, руйнує цивільну інфраструктуру. Жорсткі санкції та єдність демократичного світу здатні зупинити цю війну.

Закликаємо Белград стати на сторону правди і повною мірою долучитися до підтримки України та відстоювання цінностей, на яких заснована об‘єднана демократична Європа, - заявив речник.

Нагадаємо, що раніше президент Сербії Олександр Вучич, який має проросійські погляди, запропонував провести переговори РФта України в Белграді. Він нагадав, що раніше столиця його країни вже виступала як майданчик для діалогу з врегулювання міжнародних конфліктів.

Читайте також

1