На Київщині село залишилося без світла через бобрів

Бобри погризли дерева, які своєю чергою, обірвали лінії електропередач
2 Лютого, 01:01 730

Жителі села Вороньків Бориспільського району Київської області залишилися без електроенергії через бобрів.

Про інцидент повідомила пресслужба виконкому Вороньківської сільської ради на сторінці у Facebook.

Повідомляється, що кілька дорослих бобрів погризли дерева у сільському парку. Дерева впали на лінії електропередач і обірвали дроти. Інцидент призвів до того, що люди майже добу сиділи без світла.

Винуватцями тривалої відсутності світла були бобри, які поклали зуб на вороньківські тополі в парку на острові, - йдеться в повідомленні.

Врешті електрики відремонтували обриви, а в сільраді відзвітували про успішне проведення операції з ліквідації аварійних дерев.

Нагадаємо, у Національному природному парку "Слобожанський" на Харківщині науковці почали перераховувати бобрів. Науковці вимірюють усі дерева та кущі, які погризли тварини, а за розміром укусу визначають їх вік.

Облік проводиться за стандартною методикою: рахуються усі дерева та кущі, які бобри погризли. Діаметри вимірюються за допомогою штангенциркуля і лінійки. І за кількістю цих кущів та дерев можна розрахувати кількість тварин у родині, яка займає ділянку. Щоб перезимувати, вони впродовж осені заготовляють запаси. Також вимірюють сліди від зубів на деревах, а за шириною цього сліду можна визначити вік бобра.