На Київщині село залишилося без світла через бобрів

Бобри погризли дерева, які своєю чергою, обірвали лінії електропередач
На Київщині село залишилося без світла через бобрів
Бобри погризли дерева, які обірвали лінії електропередач (Фото: Фейсбук)
2 Лютого 2021, 01:01
читать на русском

Жителі села Вороньків Бориспільського району Київської області залишилися без електроенергії через бобрів.

Про інцидент повідомила пресслужба виконкому Вороньківської сільської ради на сторінці у Facebook.

Повідомляється, що кілька дорослих бобрів погризли дерева у сільському парку. Дерева впали на лінії електропередач і обірвали дроти. Інцидент призвів до того, що люди майже добу сиділи без світла.

Винуватцями тривалої відсутності світла були бобри, які поклали зуб на вороньківські тополі в парку на острові, - йдеться в повідомленні.

Врешті електрики відремонтували обриви, а в сільраді відзвітували про успішне проведення операції з ліквідації аварійних дерев.

Нагадаємо, у Національному природному парку "Слобожанський" на Харківщині науковці почали перераховувати бобрів. Науковці вимірюють усі дерева та кущі, які погризли тварини, а за розміром укусу визначають їх вік.

Облік проводиться за стандартною методикою: рахуються усі дерева та кущі, які бобри погризли. Діаметри вимірюються за допомогою штангенциркуля і лінійки. І за кількістю цих кущів та дерев можна розрахувати кількість тварин у родині, яка займає ділянку. Щоб перезимувати, вони впродовж осені заготовляють запаси. Також вимірюють сліди від зубів на деревах, а за шириною цього сліду можна визначити вік бобра.

1