На Прикарпатті член ОЗГ хотів убити суддю, який розглядав його справу

Підозрюваний закріпив гранату на дверях гаражу судді, однак та не здетонувала
22 Грудня, 13:16 1012

В Івано-Франківській області повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом замаху на вбивство судді одного із районних судів та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Про це повідомили в офісі Генпрокурора України.

За даними слідства, на розгляді у судді перебував обвинувальний акт щодо вчинення групою осіб кількох тяжких злочинів з корисливих мотивів. Підозрюваний, щоб уникнути покарання – позбавлення волі на тривалий строк, вирішив убити суддю. Так він намагався відтермінувати винесення вироку та залякати інших суддів, які розглядатимуть справу.

З метою вбивства судді він слідкував за ним та встановив місце проживання. Вночі спільно із невідомим поки співучасником підозрюваний закріпив перед гаражем судді вибуховий пристрій – гранату типу "Ф-1", який повинен був вибухнути під час відкриття гаражних ролетів. Однак вибуховий пристрій не здетонував.

Вирішується питання про обрання чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у Дніпрі затримали 45-річного підозрюваного у підготовці до вбивства депутата обласної ради. Він організував вибух автомобіля перед офісом депутата.

Читайте також