Готував вбивство депутата облради: у Дніпрі затримали небезпечного злочинця (фото, відео)

Перед офісом депутата облради в Дніпрі вибухнув автомобіль
Готував вбивство депутата облради: у Дніпрі затримали небезпечного злочинця (фото, відео)
Вибух автівки (Фото: Офіс генпрокурора)
13 Грудня 2021, 17:58
читать на русском

У Дніпрі затримали 45-річного підозрюваного у підготовці до вбивства депутата обласної ради. Він організував вибух автомобіля перед офісом депутата.

За інформацією ГУ Національної поліції у Дніпропетровській області, напад готувався на потерпілого, у якого з підозрюваним виникли боргові зобов’язання.

Зокрема, злочинець встановив в багажному відділенні автомобіля Opel автомат Калашникова та пристосував його для здійснення дистанційних пострілів.

Це був складний механізм, який складався з пристрою для пристрілки вогнепальної зброї, на якому був закріплений автомат Калашникова, та механізм самознищення. За допомогою лазерної указки було встановлено ціль для пострілів. У день злочину підозрюваний здійснив телефонний дзвінок на електронний пристрій, який привів у дію вказаний механізм, – розповіли в поліції.

Це дозволило підозрюваному, перебуваючи на відстані, здійснити не менше трьох пострілів у будівлю. Після цього авто вибухнуло від заздалегідь встановленої ним легкозаймистої горючої рідини для знищення слідів злочину.

10 грудня поліціянти провели обшук за місцем мешкання 45-річного фігуранта. У чоловіка виявили пістолет, майже 100 патронів калібру 5,45 мм, мобільні телефони, радіозасоби зв’язку, саморобні пристрої з дротами та інші речові докази.

Під час обшуків за місцем його проживання та в автомобілі виявлено пістолет і патрони, які він носив та зберігав без передбаченого законом дозволу.

Чоловіка, який підозрюється у готуванні до вбивства депутата обласної ради, а також у незаконному придбанні, носінні, зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України) затримано. Суд обрав йому безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою, - повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Нагадаємо, днями у Дніпрі затримали також чоловіка, який побив та порізав ножем чотирьох людей.

Читайте також

1