На Прикарпатті член ОЗГ хотів убити суддю, який розглядав його справу

Підозрюваний закріпив гранату на дверях гаражу судді, однак та не здетонувала
На Прикарпатті член ОЗГ хотів убити суддю, який розглядав його справу
Фото: Офіс Генпрокурора
22 Грудня 2021, 13:16
читать на русском

В Івано-Франківській області повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом замаху на вбивство судді одного із районних судів та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Про це повідомили в офісі Генпрокурора України.

За даними слідства, на розгляді у судді перебував обвинувальний акт щодо вчинення групою осіб кількох тяжких злочинів з корисливих мотивів. Підозрюваний, щоб уникнути покарання – позбавлення волі на тривалий строк, вирішив убити суддю. Так він намагався відтермінувати винесення вироку та залякати інших суддів, які розглядатимуть справу.

З метою вбивства судді він слідкував за ним та встановив місце проживання. Вночі спільно із невідомим поки співучасником підозрюваний закріпив перед гаражем судді вибуховий пристрій – гранату типу "Ф-1", який повинен був вибухнути під час відкриття гаражних ролетів. Однак вибуховий пристрій не здетонував.

Вирішується питання про обрання чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у Дніпрі затримали 45-річного підозрюваного у підготовці до вбивства депутата обласної ради. Він організував вибух автомобіля перед офісом депутата.

Читайте також

1