На суддів ВСУ, які скасували указ Зеленського щодо Тупицького, завели справу

Важливо
Справа стосується зловживання владою суддями
Важливо
19 Липня, 14:41

У Державному бюро розслідувань завели справу на суддів Верховного суду України, які вирішили скасувати указ президента Зеленського, яким він позбавив посади голову Конституційного суду Олександра Тупицького.

Про це повідомило РБК-Україна з посиланням на пресслужбу ДБР.

Слідчі Державного бюро розслідувань за заявою громадської організації зареєстрували провадження щодо зловживання владою суддями Касаційного адміністративного суду ВСУ, - зазначили в пресслужбі.

До бюро заява надійшла від представника однієї з громадських організацій ще 15 липня. Заявник просив внести відомості до ЄРДР щодо зловживання владою суддями у зв'язку зі скасуванням указу Зеленського щодо Тупицького.

Діючи відповідно до вимог ст. 214 КПК України, Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань внесено відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією "зловживання владою або службовим становищем" (ч. 2 ст. 364 КК України)", - повідомили в пресслужбі ДБР.

Контекст. 27 березня президент України Володимир Зеленський скасував укази 2013 року, які були підписані ще Віктором Януковичем, про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями Конституційного суду України.

Президент також підкреслив, що якщо на якихось тижнях не відбуваються засідання РНБО, це не означає, що "особи, які протягом довгих років шкодили державним інтересам України, можуть розслабитися і спати спокійно".

14 липня у ВСУ визнали протиправним звільнення Тупицького указом Зеленського (досьє Володимира Зеленського).

Читайте більше у нашому матеріалі: "Війна гілок влади: чому голові КСУ оголосили про підозру".

Читайте також