"Наклали прокляття": у Чернігові шахрайка виманила в 11-річної дівчинки прикраси та заощадження

Загалом зловмисниця привласнила понад 200 тисяч гривень
6 Листопада, 01:02 744

У Чернігові 35-річна безробітна місцева мешканка переконала 11-річну дівчинку в тому, що на її маму наклали прокляття. Шахрайка змусила дитину знайти в оселі всі заощадження, ювелірні прикраси та викинути їх з вікна для того, щоб врятувати маму від смерті.

Про це повідомили в поліції Чернігівської області в Facebook.

3 листопада слухавку стаціонарного телефону в одній з чернігівських квартир взяла 11-річна дівчинка. Голос у слухавці одразу ж почав лякати дитину: нібито на її матір наклали прокляття і жінка обов'язково помре. Щоб врятувати маму, від дівчинки вимагали знайти в оселі всі заощадження та ювелірні прикраси. Виконуючи шахрайські вказівки, дитина зібрала цінності та викинула їх з вікна, де їх підібрала невідома жінка, - йшлося в повідомленні.
Зазначили, що за місяць жінка ошукала шістьох місцевих мешканців та виманила загалом понад 200 тисяч гривень.

Зловмисники діяли за однаковою схемою: телефонували пенсіонерам на стаціонарний телефон і повідомляли, що їхні син/дочка потрапили в ДТП. Після цього, невідома жінка забирала у пенсіонерів кошти нібито на "вирішення питання" чи "лікування" рідних, - пояснили в поліції.

Додали, що жінку затримала поліція.

Нагадаємо, на Тернопільщині псевдопрацівники банку дзвонили потенційним жертвам та переконували їх переказати кошти на інші рахунки.

Читайте також