Колцентри виманювали в українців доступ до банківських рахунків

Гроші збирав кримінальний авторитет
Колцентри виманювали в українців доступ до банківських рахунків
СБУ Фото: ssu.gov.ua/
16 Вересня 2021, 06:07
читать на русском

СБУ викрила шахраїв, які під виглядом кол-центрів ошукали українців на десятки мільйонів гривень. Гроші йшли на фінансування угруповання кримінального авторитета "Льори Сумського".

Як повідомляє Служба безпеки України, два підпільних колцентри працювали у Сумській області.

Шахраї використовували дзвінки операторів, щоб вивідати у людей інформацію про їхні банківські рахунки. Потім зловмисники знімали гроші і частину з них переправляли місцевому кримінальному авторитету, - розповіли в СБУ.

У цих центрах працювали майже 70 осіб. Зловмисники придбали бази даних банківських установ і телефонували їхнім клієнтам.

Вони видавали себе за співробітників банків і розповідали, що вони проводять телефонне опитування або пропонують нову банківську послугу чи кредит.

Це дозволяло їм входити у довіру до клієнтів, які охоче віддавали власну персоніфіковану інформацію. Як наслідок – зловмисники отримували доступ до онлайн-банкінгу людей і знімали їхні кошти, - йдеться у повідомленні.

В СБУ кажуть, що частина вкрадених коштів йшла на фінансування організованого злочинного угруповання місцевого кримінального авторитета "Льори Сумського". Наразі він втік з України і переховується від правоохоронців за кордоном.

Нагадаємо, у грудні минулого року кіберфахівці Служби безпеки України блокували діяльність угруповання, учасники якого привласнювали кошти інвесторів, імітуючи участь в електронних торгах на міжнародних фондових біржах.

Читайте також

1