На Тернопільщині аферисти ошукали містян майже на 100 тисяч гривень

Псевдопрацівники банку переконували переказати кошти на їхні рахунки
На Тернопільщині аферисти ошукали містян майже на 100 тисяч гривень
Гроші, готівка (фото: УНІАН)
18 Жовтня 2021, 23:19
читать на русском

На Тернопільщині псевдопрацівники банку дзвонили потенційним жертвам та переконували їх переказати кошти на інші рахунки.

Про це повідомили в Нацполіції.

Жителька Тернополя розповіла правоохоронцям, що до неї зателефонував чоловік, який представився співробітником фінансової установи. Він запевнив жінку, що невідомі намагаються розрахуватися її банківською карткою. Аби убезпечити кошти, краянці необхідно швидко зняти готівку та через термінал перевести гроші на інший рахунки, який він назве, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що таким чином жінка переказала на два невідомих рахунки 73 775 гривень. Жертвами подібної шахрайської схеми стали й інші мешканці області. Так одна жінка переказала на рахунок шахрая 17 600 гривень, а інша - 1 400.

Відомості про злочини правоохоронці внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), - додали в поліції.

Нагадаємо, у Вінниці шахраї виманювали у громадян через роботу підпільного "call-центру" понад шість млн гривень щомісяця.

Читайте також

1