Нардеп отримав підозру через незаконне отримання майже 1 млн грн компенсації за житло

ЗМІ повідомляють, що йдеться про Аркадія Корнацького
Нардеп отримав підозру через незаконне отримання майже 1 млн грн компенсації за житло
Аркадія Корнацький
14 Червня 2024, 16:20
читать на русском

Народному депутату VIII скликання (2014-2019 рр.) Аркадію Корнацькому повідомили про підозру у незаконному отриманні майже мільйона гривень компенсації за житло.

Слідство встановило, що він приховав наявність власної нерухомості у Києві та незаконно отримав 914 тисяч гривень з бюджету на оренду готельного номера.

Згідно з інформацією Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, нардеп, ім'я якого не називали, отримував компенсацію, яку призначали депутатам без власного житла у столиці, з бюджету Апарату Верховної Ради. Його дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Розслідування триває.

"Особа у 2014-2019 роках незаконно одержала із бюджету Апарату Верховної Ради України компенсацію за проживання у готельному номері, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Приховавши факт наявності власного житла у Києві, депутат за зазначений період незаконно отримав 914 тис. грн", - повідомили у САП.

"Інтерфакс-Україна" зауважило, що йдеться про Аркадія Корнацького, який, будучи безпартійним, балотувався до парламенту від партії "Блок Петра Порошенка" в мажоритарному окрузі №132 (центр - місто Первомайськ Миколаївської області) та входив до складу однойменної фракції. Після своєї каденції балотувався на посаду президента України.

Варто зазначити, що з 2022 року і до кінця квітня 2024 року народні депутати отримали 64,5 мільйона гривень компенсацій з державного бюджету на оренду житла у Києві. За цей період правом на отримання компенсації скористалися 160 депутатів, про що повідомив Рух ЧЕСНО на основі відповіді Апарату Верховної Ради.

Читайте також