Не досягнули успіху ні на землі, ні в повітрі: Арестович заявив про суттєве сповільнення темпів російської армії

Ворог кинув основні зусилля на інформаційно-психологічні операції проти населення України
8 Березня, 14:47

Російські окупаційні війська суттєво сповільнили темпи просування своєї армії територією України. Наразі ворог не становить суттєвої загрози.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович під час брифінгу 8 березня.

Темпи просування ворога суттєво сповільнилися. Зараз на окремих напрямках, де вони наступали, практично зупинені. Ті сили, які продовжують рухатися вперед, рухаються малими силами, проводять попередню розвідку і не становлять суттєвої загрози в тих містах, які вони зазначають у своїх інформаційних повідомленнях, – сказав він.

За його словами, ворог не досягнув успіху ні на землі, ні в повітрі. Наразі російські окупанти кинули основні зусилля на інформаційно-психологічні операції проти українців.

Арестович додав, що Збройні сили Україні та інші українські сили оборони продовжують оборонну операцію із утримання ворога на таких напрямках: Київ, Суми, Чернігів, Харків, Миколаїв, Запоріжжя.

Крім цього, російські війська намагаються просуватися на цих напрямках, але зазнають втрат внаслідок ударів ракетних та артилерійських військ ЗСУ, а також наземних частин.

Арестович наголосив, що Миколаїв, Суми, Харків, Чернігів та Охтирка продовжують героїчно триматись.

Нагадаємо, понад 95% окупантських військ ввели на територію України з початку вторгнення Росії. Російські війська намагалися просунутися до Києва, Харкова та Чернігова, проте зустрічали сильний опір від українських військових.

Читайте також