New Shepard Безоса завершив перший пасажирський суборбітальний політ

Важливо
Політ тривав 11 хвилин
Важливо
20 Липня, 16:39 456

Космічний корабель New Shepard завершив свій перший пасажирський суборбітальний політ. Капсула із засновником Amazon Джеффом Безосом успішно приземлилася.

Пряма трансляція польоту проходила на каналі компанії Blue Origin.

Зокрема, у космосі побували: Марк Безос, 18-річний студент Олівер Деймен (він став наймолодшою людиною в історії, що прилетів у космос) та 82-річна Воллі Фанк, яка у минулому була пілотом (вона стала найстаршою людиною, яка коли-небудь літала у космос).

Ракета рушила у космос з аеродрому в Техасі. Політ 18-метрової автоматизованої ракети, яка не потребує управління екіпажу, тривала 11 хвилин.

Нагадаємо, британський мільярдер Річард Бренсон 11 липня здійснив політ до космосу - це був перший туристичний політ на навколоземну орбіту. Засновник бізнес-імперії Virgin вирушив у космос на туристичній ракеті Unity власної компанії Virgin Galactic. Бренсону дорікали, що він не долетів до космосу 20 км, оскільки його корабель піднявся на висоту всього 80 кілометрів - нижче лінії Кармана. А загальновизнана висота, з якої починається космос, - це 100 км.