Засновник Amazon Джефф Безос полетів в космос - трансляція

Разом з ним на навколоземну орбіту полетіли троє пасажирів
Важливо
Засновник Amazon Джефф Безос полетів в космос - трансляція
Ракета компанії Blue Origin (фото: скрін із трансляції)
20 Липня 2021, 16:15
читать на русском

20 липня компанія Blue Origin здійснив 16-й запуск у космос корабля New Shepard і перший з астронавтами на борту. Запуск відбувся зі стартового майданчика у Техасі.

До космосу полетіли: засновник Amazon Джефф Безос, його брат Марк Безос, 18-річний студент Олівер Деймен (він стане наймолодшою людиною в історії, що летить у космос) та 82-річна Воллі Фанк, яка у минулому була пілотом (вона стане найстаршою людиною, яка коли-небудь літала у космос).

Команда Безоса, що летить у космос Фото: сайт Blue Origin

Запуск ракети транслюється наживо на сайті BlueOrigin.com.

Політ 18-метрової автоматизованої ракети, яка не потребує управління екіпажу, триватиме 11 хвилин.

New Shepard, за планом, підніметься на висоту у 100 кілометрів, а після того капсула з екіпажем повернеться на землю на парашуті.

Нагадаємо, британський мільярдер Річард Бренсон 11 липня здійснив політ до космосу - це був перший туристичний політ на навколоземну орбіту. Засновник бізнес-імперії Virgin вирушив у космос на туристичній ракеті Unity власної компанії Virgin Galactic. Бренсону дорікали, що він не долетів до космосу 20 км, оскільки його корабель піднявся на висоту всього 80 кілометрів - нижче лінії Кармана. А загальновизнана висота, з якої починається космос, - це 100 км.

Читайте також

1