New Shepard Безоса завершив перший пасажирський суборбітальний політ

Політ тривав 11 хвилин
Важливо
New Shepard Безоса завершив перший пасажирський суборбітальний політ
Політ Безоса у космос фото: blueorigin.com
20 Липня 2021, 16:39
читать на русском

Космічний корабель New Shepard завершив свій перший пасажирський суборбітальний політ. Капсула із засновником Amazon Джеффом Безосом успішно приземлилася.

Пряма трансляція польоту проходила на каналі компанії Blue Origin.

Зокрема, у космосі побували: Марк Безос, 18-річний студент Олівер Деймен (він став наймолодшою людиною в історії, що прилетів у космос) та 82-річна Воллі Фанк, яка у минулому була пілотом (вона стала найстаршою людиною, яка коли-небудь літала у космос).

Ракета рушила у космос з аеродрому в Техасі. Політ 18-метрової автоматизованої ракети, яка не потребує управління екіпажу, тривала 11 хвилин.

Нагадаємо, британський мільярдер Річард Бренсон 11 липня здійснив політ до космосу - це був перший туристичний політ на навколоземну орбіту. Засновник бізнес-імперії Virgin вирушив у космос на туристичній ракеті Unity власної компанії Virgin Galactic. Бренсону дорікали, що він не долетів до космосу 20 км, оскільки його корабель піднявся на висоту всього 80 кілометрів - нижче лінії Кармана. А загальновизнана висота, з якої починається космос, - це 100 км.

1