Нова суддя у справі Колі Харківського захворіла напередодні розгляду обвинувачення

Мажору найімовірніше продовжать запобіжний захід у вигляді тримання під вартою
17 Січня, 17:50

Суд визначив нову суддю у справі Миколи Харківського – Юлію Сіренко, але вона захворіла.

Про це повідомило Суспільне.

Справу щодо обвинуваченням неповнолітнього Миколи Харківського у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна в Харкові розглядатиме суддя Червонозаводського районного суду Юлія Сіренко, але через хворобу це вирішуватиме інша суддя – Ірина Блага, - сказала в. о. речниці суду Ольга Золотухіна.

За її словами, клопотання прокуратури про продовження строку запобіжного заходу Харківському у виді тримання під вартою суд отримав 17 січня.

У зв’язку із перебуванням судді Сіренко Ю. Ю. на лікарняному, на підставі абзацу 5 пункту 20-5 розділу ХІ Кримінального процесуального кодексу України, шляхом автоматизованого розподілу вказаного клопотання для його розгляду було визначено суддю Благу Ірину Сергіївну, – повідомили в суді.

Клопотання розглянуть 19 січня о 9:50. Термін запобіжного заходу Колі Харківському спливає 26 січня.

Нагадаємо,  суддя Червонозаводського районного суду Тетяна Янцовська заявила про самовідвід у справі про смертельну ДТП, яка сталася на проспекті Гагаріна, і в якій підозрюють 16-річного мажора Колю Харківського. Зазначена суддя вже вела справу Колі Харківського і засудила його умовно за стрілянину по людях в торговельному центрі. У липні 2021 року саме Тетяна Янцовська визнала Харківського винним за ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) — призначила йому два роки позбавлення волі, але звільнила від відбування покарання з випробувальним строком на рік.

Читайте також