Справа Колі Харківського: у крові загиблого виявили алкоголь, але ПДР він не порушував

Через смерть водій не може бути притягнутий до адміністративної відповідальності
Справа Колі Харківського: у крові загиблого виявили алкоголь, але ПДР він не порушував
Смертельна ДТП у Харкові Фото: gp.gov.ua
9 Січня 2022, 15:17
читать на русском

У крові загиблого 58-річного водія Chevrolet Aveo, який потрапив у ДТП з 16-річним водієм Infiniti Миколою Харківським, виявили алкоголь. Але чоловік не порушував правила дорожнього руху, щоб могли спричинити аварію.

Про це заявив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко у коментарі "Укрінформу".

У крові загиблого виявили 3,65 проміле. Це адміністративне правопорушення. Через смерть водій не може бути притягнутий до адміністративної відповідальності за кермування автомобілем у стані алкогольного сп‘яніння, — сказав він.

Чубенко додав, що у діях загиблого не було порушень ПДР, що "були б у причинно-наслідковому зв’язку" з причиною аварії в Харкові. Про це свідчать висновки автотехнічної експертизи.

Щодо можливості використання факту сп’яніння загиблого захистом неповнолітнього водія, речник прокуратури зазначив, що слідство зібрало достатню доказову базу.

Під час проведених слідчих дій ми повністю та всебічно довели провину підозрюваного, а також маємо достатньо доказів, які надамо суду, — сказав він.

При цьому експерти встановили, що причиною смерті загиблого стали саме численні травми життєво важливих органів.

Нагадаємо, 26 жовтня 2021 року близько 20:40 в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської в м. Харкові відбулося зіткнення автомобілів Chevrolet Aveo та Infiniti під керуванням 16-річного водія Миколи Харківського, який рухався на червоний сигнал світлофора. Внаслідок аварії водій автомобіля Chevrolet Aveo загинув на місці. Після ДТП 16-річного водія та трьох пасажирів Infiniti - двох 19-річних юнаків та 16-річну дівчину доставлено до лікарні. Перебуваючи в медичному закладі, підліток зателефонував у поліцію та повідомив, що його автомобіль нібито викрали.

28 жовтня суд ухвалив рішення відправити Миколу Харківського у СІЗО без права внесення застави.

Читайте також

1