Водія-мажора у Харкові суд відправив під варту: подробиці

Суддя вирішив, що підлітка не випустять навіть під заставу
Важливо
Водія-мажора у Харкові суд відправив під варту: подробиці
Суд у Харкові над підлітком, що влаштував смертельну ДТП Фото: https://t.me/hueviykharkov/42147
28 Жовтня 2021, 12:01
читать на русском

Суд у Харкові ухвалив рішення про запобіжний захід щодо 16-річного Миколи Харківського, якого звинувачують у влаштуванні смертельної аварії на проспекті Гагаріна.

Хлопця відправили під варту на 60 діб без права внесення застави.

Прокурор на початку засідання суду зазначав, що Микола Харківський може впливати на свідків і переховуватися від правосуддя (раніше у Телеграм-каналах повідомлялося, що представники сім'ї хлопця пропонували друзям хлопця за гроші взяти провину на себе).

Також прокурор розповів, що у лікарні підліток спочатку представився іншою особою та назвав хибну адресу проживання, що намагався самовільно покинути лікарню, "вводячи слідство в оману". Крім цього, після ДТП у лікарні хлопець зателефонував до поліції та заявив про нібито угон авто.

Сторона обвинувачення нагадала у суді, що Микола Харківський має непогашену судимість за умисне нанесення людині середньої тяжкості тілесних ушкоджень. Крім цього, на нього складені адміністративні протоколи за порушення Правил дорожнього руху.

Адвокатка затриманого Інна Данилова під час засідання суду заявляла, що вимагає, аби хлопець був відпущений під домашній арешт, оскільки йому потрібна допомога. Також вона раніше заявляла, що після ДТП у хлопця провали у памяті й що він точно не може сказати, чи перебував за кермом у момент аварії.

У соцмережах опублікували докази, що саме Микола був за кермом у той вечір:

Сам Микола Харківський у суді перепросив за те, що накоїв.

Микола заявив, що "не хотів, щоб так сталося".

Повністю шкодую, перепрошую у потерпілих, приношу вибачення людині, яка їхала за "Шевроле", його родичам, - сказав він.

Нагадаємо, 26 жовтня 2021 року близько 20:40 в районі перехрестя вулиць Гагаріна та Одеської у Харкові сталася смертельна аварія - 16-річний водій Infiniti проїжджав перехрестя на червоний сигнал світлофора та зіткнувся із Chevrolet Aveo. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infiniti – двоє хлопців 19 років та 16-річна дівчина з тяжкими травмами доставлені до лікарні.

Читайте також