Вбив людину на авто матері: у поліції розповіли деталі ДТП за участі 16-річного мажора

Винуватця аварії на проспекті Гагаріна раніше судили
Вбив людину на авто матері: у поліції розповіли деталі ДТП за участі 16-річного мажора
Аварія у Харкові Фото: Телеграм-канал ХХ
27 Жовтня 2021, 17:00
читать на русском

У поліції прокоментували резонансну ДТП на проспекті Гагаріна у Харкові, яку вчинив 16-річний Микола Харківській.

Правоохоронці заявили, що наполягатимуть на взятті під варту водія Infiniti, якому 28 жовтня суд обиратиме запобіжний захід.

16-річний водій автомобіля Infiniti після смертельної ДТП на проспекті Гагаріна перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. В момент аварії він був тверезий, водійського посвідчення не мав, оскільки є неповнолітнім, - повідомив начальник відділу Слідчого управління поліції Олександр Умніков.

За його словами, водія - студента одного з харківських технікумів, доставили до лікарні невідкладної допомоги з діагнозом "черепно-мозкова травма, садна голови", госпіталізації він не потребував.

Казати, що він поводив себе там якось агресивно, ми перевіряємо... По моєму приїзду, поводився адекватно. Він був травмований, не дуже сильно. Агресії жахливої я не бачив, — сказав Умніков.

Він сказав, що до нього не надходила інформація про спробу підкупу поліцейських у лікарні, про що повідомлялося у соцмережах. Також, за словами Умнікова, 16-річний водій Infiniti не перебував у стані сп’яніння - є відповідний акт за результатами його огляду та перевірки на пристрої Drager.

Рухався автомобіль Infiniti на червоний забороняючий сигнал, автомобіль Chevrolet рухався на зелений сигнал світлофору. Після скоєння ДТП водія Infiniti було затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він поміщений до ізолятора тимчасового утримання, — повідомив Умніков.

За його словами, автомобіль Infiniti зареєстрований на матір водія, а хлопець сів за кермо незаконно — був без прав. Батьки водія, за словами Умнікова, проживають у Харкові.

Стало відомо також, що у вересні 16-річного підлітка зупиняли та штрафували за відсутність водійських прав.

Як розповіла начальниця Управління патрульної поліції Альона Стрижак, 18 вересня патрульні зупиняли Харківського за порушення правил дорожнього руху, після чого він був притягнений до адміністративної відповідальності.

Було складено два протоколи, які направлені до суду. Подальший розгляд цих протоколів буде здійснювати Дзержинський райсуд міста Харкова і далі ви можете простежити за його розглядом на відкритому сайті "Судова влада", — сказала вона.

Тоді у кримінальній справі про хуліганство водій отримав умовне покарання.

Водій, дійсно, притягувався до кримінальної відповідальності. Є вирок Червонозаводського суду Харкова, він засуджений до двох років позбавлення волі з умовним відбуванням покарання на один рік. Його засудили за умисне спричинення тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості, — розповіли у поліції.

Нагадаємо, 26 жовтня 2021 року близько 20:40 в районі перехрестя вулиць Гагаріна та Одеської у Харкові сталася смертельна аварія - 16-річний водій "Infiniti" проїжджав перехрестя на червоний сигнал світлофора та зіткнувся із Chevrolet. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infiniti – двоє хлопців 19 років та 16-річна дівчина з тяжкими травмами доставлені до лікарні.

Читайте також