Може вирішити все за гроші: що відомо про винуватця смертельної ДТП у Харкові

Після аварії його батьки намагаються "зам'яти" справу
Може вирішити все за гроші: що відомо про винуватця смертельної ДТП у Харкові
Аварія у Харкові Фото: Телеграм-канал ХХ
27 Жовтня 2021, 14:48
читать на русском

Пізно увечері 26 жовтня у Харкові сталася смертельна ДТП, винуватцем якої виявився 16-річний юнак Микола Харківський.

Місцеві Телеграм-канали переповнені інформацією про хлопця та пишуть, що його батьки намагаються зам'яти справу, аби їхній нащадок не потрапив до в'язниці.

"Харьков 1654" повідомляє, що батько Миколи займається торгівлею м'ясом, а матір проживає в Австралії та на свої гроші утримує сина. До речі, за даними із соцмереж, саме вона кілька днів тому подарувала синові дорогу автівку Infiniti Q50, яку він вщент розбив у ДТП.

Виданню KHARKIV Today вдалося поспілкуватися з батьком 16-річного правопорушника Михайлом Харківським. Він не впевнений, що його син був за кермом і називає все, що відбувається, "спланованою акцією".

Він не відповідав на запитання, кому належить Infiniti Q50 і чи вже бачив сина після ДТП.

Уся інформація, яка викладена в інформаційному середовищі, спрямована на те, щоб зробити з Колі злочинця. У машині було ще троє людей, і хтось з них був за кермом... Мій син з місця події нікуди не подівся. Може бути що і Микола, а може, і не Микола був за кермом... Нічого не наводить на думку про те, що це все спланована акція?, - сказав Михайло Харківський.

Чоловік також підтвердив, що відразу після ДТП до поліції було подано заяву про викрадення автомобіля. Але хто її написав - не знає.

Ця заява була подана офіційно, але з батьків ніхто цього не заявляв. Заява була, так, я розмовляв зі слідчим, - сказав батько винуватця ДТП.

Тим часом у соцмережах його знайому характеризують Миколу як типового хлопця-мажора.

Дівчина, з якою він листувався, розповіла, що Микола якось вихвалявся, що вже розбив кілька автомобілів у ДТП. Він також писав їй, що "міг би більше чудити, якби не умовка" за стрілянину в клубі.

Він також писав, що їздить за кермом, ігноруючи всі правила дорожнього руху, а також, що може "розв'язувати будь-яке питання" за 100-200 доларів.


Виданню Newsroom вдалося поспілкуватися із сестрою одного з постраждалих у смертельній аварії на проспекті Гагаріна Марією. Як з'ясувалося, у момент зіткнення з легковиком Chevrolet Aveo в автомобілі Infinity знаходився 16-річний водій, його дівчина та ще двоє хлопців.

16-річна Ліза знаходилася на передньому сидінні, хлопці сиділи ззаду. Від удару один з них вилетів із вікна авто та вдарився головою об рекламний стовп.

Марії вдалося поговорити з постраждалим братом до того, як його госпіталізували до лікарні. Він розповів, що Микола з дівчиною Лізою на Infiniti під'їхав до товаришів та сказав, що водійські права та авто йому подарували батьки. Він запропонував хлопцям покататися містом і вони погодилися.

Під час поїздки хлопці знімали на телефон усі розмови та те, що відбувається в Infiniti, але після аварії його iPhone вкрали з місця події.

Вчора після ДТП Микола кричав, що його мати пов'язана з прокуратурою, і вона все вирішує, а тато м'ясний олігарх. На місці аварії їх не було. Приїжджав якийсь Колін друг і дружки батьків, які тикали гроші поліції прямо в лікарні, – розповіла Марія.

Дівчина Миколи Ліза, за словами Марії, наразі у лікарні та немає чим платити за лікування. Вона розповіла друзям, що збирає гроші на лікування, а від сім'ї Миколи до неї ніхто не приходив та не пропонував допомогу.

Також Марія розповіла, що після аварії Микола кричав до поліції: "Пішли ви всі на х...й, мене відмажуть, і я житиму за кордоном".

На аварію за участі підлітків відреагував народний депутат України з Харкова Олександр Бакумов.

Він повідомив, що Верховна Рада візьме на контроль розслідування кримінального провадження за фактом ДТП у Харкові.

Як народний депутат забезпечу парламентський контроль за розслідуванням цієї резонансної події. Чим думали батьки цього "героя" для мене залишається загадкою. У кого є бажання посадити своє неповнолітнє чадо за кермо авто, перегляньте відео, - написав він.

Нагадаємо, увечері 26 жовтня у Харкові сталася ДТП, в якій одна людина загинула, а троє отримали травми. З'ясувалося, що за кермом автівки, яка проїхала на червоний сигнал світлофора та протаранила інше авто, був 16-річний Микола Харківський.

Читайте також